Løbestilsanalyse

Har du en løbeskade, vil du forebygge løbeskader, eller vil du optimere dit løb - så book vores fysioterapeutiske løbestilsanalyse

Vores fysioterapeutiske løbestilsanalyse består af fem dele.

1.

Den første del vil bestå i at vi snakker om dig og din løbeerfaring, din løbetræning, målsætning og omkring tidligere skader mm.

2.

Anden del består i en fysioterapeutisk undersøgelse, der tager udgangspunkt i den snak vi har haft om dig.
Vi undersøger bl.a. din bevægelighed, styrke og stabilitet samt andre fysioterapeutiske undersøgelser der kan være relevante for dig.

3.

Tredje del er løbedelen, hvor dit løb bliver filmet og analyseret, imens du løber på vore løbebånd.
Vi anvender det avancerede OptoGait system, hvor der på vores løbebånd er monteret 96 optiske sensorer, der med 1000 Hz, kan måle dine bens bevægelser, med med en præcision på ,001 del af et sekund. De optiske data synkroniseres med videoptagelser med high-speed kameraer der filmer dig fra to forskellige vinkler. Alle data opsamles og vises i realtid.
Sportsfysioterapeuten analyserer dit løb, sammen med dig.

4.

Ved fjerde del af løbestilsanalysen arbejdes, med udgangspunkt i running retraining, for at optimere din løbestil. Her vil du få hjemmeopgaver med løbetekniske opmærksomhedspunkter og relevante løbeøvelser.

5.

Femte del består i at vi sammen laver en videre plan for optimering af dit løb.
Det kan eks. være at du skal have andre løbesko, du har behov for fysioterapeutisk behandling, du ønsker at starte et træningsforløb hos os, skal have instruktion i støttetrænig til dit løb eller at vi følger op på dine løbetekniske hjemmeopgaver efter du har arbejdet med dem i en periode.

Dine løbesko har en stor betydning for hvordan du løber og hvordan din krop belastes af løbet. Som en del af løbestilsanalysen vurderer vi naturligvis dine løbesko.
Vurderer vi sammen, at du vil profitere af en andre løbesko, der er bedre til dig og dit løb, har vi et rigftigt godt samarbejde med løbebutikken LØBEREN i Roskilde.
LØBEREN er Danmarks største specialbutik for løbere og har et kæmpe udvalg af forskellige typer løbesko. Samtidigt er de rigtig gode til, ud fra anvisninger fra os og vores fysioterapeutiske løbestilsanalyse, at finde de helt rigtige løbesko til dig.
Hos LØBEREN vil du også få testet dit løb og blive filmet på løbebånd, her med fokus på at finde de optimale løbesko til dig.

Den fulde løbestilsanalyse bliver hos Holbæk Sportsklinik lavet af sportsfysioterapeuterne Anne Gøtzsche eller Amdi Thorup Jensen, der begge har efteruddannelse inden for både sportsfysioterapi og muskuloskeletal fysioterapi, samt taget en lang række kurser inden for løb, løbestilsanalyse og running-retraining.

Ofte vil vores andre sportsfysioterapeuter kigge på og vurdere dit løb, som en del af den fysioterapeutiske undersøgelse og igennem dit behandlingsforløb. I kan samme have diaglog, om det er relevant for dig med den fulde løbestilsanalyse.

Mød op omklædt i løbetøj, gerne korte tights og medbring dine (rene) løbesko. Vi har omklædnings- og badefaciliteter på klinikken.
En komplet løbestilsanalyse varer ca. 60 min.

Se priser her Priser.